Möjligheterna är naturligtvis i princip obegränsade 👀
Men, eftersom det trots allt är lite kymigt, kallt och ruggigt där ute, så fick det bli en busenkel och snabblagad karrégryta.
Karrégryta 8 portioner
- Skiva karrén med en riktigt vass kniv i ca 10 mm tjocka skivor. Jag kör med en ärvd kvalitetskniv som har styckat många älgar i sina dar. Den är jag rädd om.
- Dela skivorna på mitten och strimla därefter upp rubbet.
- Snabbtina i varmt vatten ca 300g Eldorado frysta wokgrönsaker.
- Brassa full fart på din största stek- eller wokpanna. Olja+smör.
- Bryn i omgångar all strimlad karré till fin stekyta. Krydda med salt, peppar, chili, vitlökspulver, dito ingefära, basilika, oregano, dragon. Tag successivt undan i den bunke som du senare ska förvara resterna i inför kommande luncher/middagar.
- Strimla upp 2 medelstora rödlökar och 12 dito champinjoner.
- Bryn rödlök och svamp i samma panna som du tidigare brynte köttet.
- Tillsätt det brynta köttet. Rör om.
- Tillsätt de tinade wokgrönsakerna. Rör om.
- Tillsätt 2+2 dl creme fraiche tomat/basilika. Rör om.
- Pudra med en tesil över några msk vetemjöl (så det inte klumpar sig). Rör om.
- Låt puttra 4-5 minuter. Tycker du det känns lite för tunt och rinnigt så pudra över lite mer mjöl. Om tvärtom, tillsätt en skvätt mjölk.
- Jag smakade av med några skvättar BBQ Sauce Smokey Chipotle som sambon köper hem via Matsmart för en billig penning.
- Serverade med Jasminris, blandsallad och lite överbliven Currydressing från den senaste tortillasvängen (turkisk yoghurt, röd currypasta, currypulver, salt, chili, peppar och spädning med A-fil till lagom konsistens).
- Ca 9 SEK per portion.
73 de Northernlightsinvestment
Grytor är verkligen grymt smidigt och den här lät inte dum alls! Det fina i kråksången att man kan ha i vad som helst i en gryta. Det gillar vi!
SvaraRaderaExakt, å så smakar de ännu bättre dagarna efter när de fått gifta ihop sig ordentligt.
RaderaDet där lät smaskigt! Får besöka willys o kolla om nån karre finns kvar. Blev hungrig på fläcken här.
SvaraRaderaKarré finns naturligtvis på alla matvaruaffärer. Det var ett tag sedan jag läste på om styckningsdetaljer men tror att karré är motsvarigheten till entrecote på nötdjur. Inte helt 100% på det dock.
RaderaHåller med Kalkyl och Fumlan, lät himla gott och ska också ta en kik på Willys :)
SvaraRaderaYou Go Girl !!
RaderaNorge kaller vi karre ( om den är skivat) för nakkekoteletter.
SvaraRaderaSå karre är grisnacke.
Tack. Ja den ser ut att sitta högre upp på ryggen (har googlat). Men många kockar kallar den slentrianmässigt grisens entrecote (insprängt fett).
Radera