Veckans första vegetariska rätt blev.
Kikärtsbiffar i krämig sås med zucchini, svamp och broccoli (6 portioner).
- Placera i en bunke 230g avrunna kikärtor, 1 dl mjölk, 1,5dl fiberhavregryn, 2 ägg, 3 vitlöksklyftor, salt, cayenne, spiskummin.
- Mixa med stavmixer till medelfin konsistens (finfördelat men inte total puré). Rör ner 1,5 dl ströbröd och låt svälla/vila någon minut.
- Forma till små bollar, platta till och lägg på fat bottnat med lite ströbröd. För mig blev det 18 st små kikärtsbiffar. Vänd biffarna lite så de blir ströade på bägge sidorna. Hjälper till att ge dig en fin stekyta.
- Stek i olja/smör någon minut på var sida till gyllenbrun färg. Lägg upp på fat.
- Stek i panna med hög kant (använd samma panna som tidigare så sparar du lite disk) 10 skivade champinjoner, 1 stor strimlad lök och 1/2 zucchini skuren i stavar. Jag tillsatte även några matskedar torkad björksopp, men det har man inte alltid hemma i skafferiet.
- Tillsätt 400 ml kokosmjölk, smaka av med salt/peppar och oystersauce, låt småputtra någon minut. Lägg därefter i 300 g grovhackad fryst broccoli. Tina först broccolibuketterna i varmt vatten före hackning. Fortsätt puttra på.
- Vispa ihop 2dl turkisk yoghurt med 2 msk mjöl och rör ner i såsen (sk toppredning). Det kommer nu reda sig och bli krämigt och smarrigt.
- Lägg ner de tidigare förstekta kikärtsbiffarna i såsen (ovanpå lite sexigt så där halvt nerstuckna) och låt puttra ytterligare någon minut.
- Servera med nykokt Jasminris och en blandad sallad.
- Portionspris 12 SEK.
73 de Northernlightsinvestment
Blir bara sugen att slänga på en blodig stek på kolgrillen när jag läser ditt recept. Kör du bara vegetariskt?
SvaraRaderaNäe, försöker köra en tredjedel vegetariskt. Igår blev det kalops på 1,2 kg långkokt högrev.
RaderaBlandmissbrukare.